woensdag 21 oktober 2015

Red light zone

Red light zone



Met vriendin Erica bezoek ik zo af en toe de sauna in Barendrecht voor een dagje waterige uitwekende ontspanning. Blijkbaar is er dan ook sprake van enige geestelijke verweking…
De sauna ligt nogal afgelegen aan een dijkje en de eerste keer dat we deze sauna bezochten hebben we eerst de verkeerde borden op knooppunt Ridderkerk gevolgd, waardoor we door moesten rijden tot aan Heiplaat om te keren voor de juiste rijbanen met wel de afslag Barendrecht, om daar vervolgens een nabijgelegen industrieterrein uitgebreid te hebben verkend door het nogmaals nemen van een verkeerde afslag. Vrouwen en kaartlezen.
Gisteren, schade en schande toegepast hebbende, in één keer goed gereden naar de sauna toe. Echter terugkomend uit de sauna gisteren vonden we onszelf na de fly over van knooppunt Ridderkerk terug op een totaal uitgestorven, afgesloten stuk snelweg met te veel feestelijke rode kruizen. Het grote, niet te missen, fel oplichtende rode kruis op en boven de afslag zagen we pas toen we eronderdoor reden en er geen weg terug was. Erica had haar bril niet op (nooit eigenlijk), ik lette blijkbaar niet op..... Er ontsnapte ons een elegant “Oeps”.
Ook eerder overigens op geen enkel bord gezien dat dat deel afgesloten zou zijn..... Hoog abfabgehalte, twee vrouwen van in de 50, in de war op een lege, afgesloten snelweg, hoe cliché kun je wezen. Aangezien we niet anders konden dan maar doorrijden tot er een afslag kwam, enigszins nerveuzig doorgetuft met een gangetje van 70 km/u. De wegwerkers keken ons al na en even verderop het te verwachten blauwe zwaailicht, ongetwijfeld was er een waarschuwend berichtje gestuurd dat er een rood Opeltje aan kwam wat daar niet hoorde. De politiewagen was schuin over de weg gezet, de boodschap was duidelijk. Stop.
Het in allerijl opgestelde plan: charmeoffensief, maar dat wel met mate zodat het er ook niet al te vet kitscherig bovenop ligt, glimlachen, leuke oude meisjes zijn, bekeuring bezweren.
Mijn alarmlichten ze tegemoet rijdend alvast aangezet als gebaar van goede wil en schuldbewustheid, gestopt, raampje open, glimlach. Motor afgezet om nog meer goede wil te tonen en gelijk maar uitgestapt. Daarbij 2 handen in eigen boezem gestoken in de sfeer van ‘onbegrijpelijk onnozel van ons’, Mea Culpa. Twee héle aardige agenten en de, hun, gedachte over vrouwen, kaartlezen, verkeer en autorijden op een totaal lege, afgesloten snelweg laat zich raden.
We mochten door en ze wezen ons nog uiterst behulpzaam de niet te missen rijbaan die we moesten nemen om uit de no go area te komen. Wat overigens niet anders kon, want de 2 andere rijbanen blokkeerden ze met hun auto en wat Erica een licht venijnig “Ja, dat snappen we zelf ook nog wel” ontlokte, maar buiten gehoorsafstand want toen reden we gelukkig alweer. Na het gemiste rode kruis konden wat extra en vooral overbodige aanwijzingen vast geen kwaad zullen ze gedacht hebben. Heb nog iets olijks gemompeld over ‘vrouwen achter het stuur’ waarop de agent lachend zei: "Ik zeg niks!"  
What 's next? Ik vermoed spookrijden. Het kan ineens hard gaan.....



www.mindescapes.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten